18 Mart 2012 Pazar

Bakım Vakti

Soğuk kış günlerinden sonra nihayet güzelleşen havalar baharın sinyallerini vermeye nihayet başladı. Nasıl bahar geldiğinde dolabımızı yeniliyorsak, cildimizin de yenilenmeye ihtiyacı var. Soğuk havaların yarattığı cilt kuruluğunu, kış mevsiminin geride bıraktıklarını cildimizden atmalı, taze bir cilt ile bahara girmeliyiz. Peeling yaparak ölü hücreleri, cildimizde biriken makyaj kalıntılarını kirleri temizlemeliyiz. Evde kendinizinde yapabileceği bir kaç maske & peeling tarifi vereceğim. Kendimin de uyguladığı, çok doğal ve evde bulabileceğimiz malzemeler ile kusursuz bir cilde sahip olabilirsiniz. Maskeyi yapmadan önce cildimiz temiz, makyajsız olmalı.
Doğal Yüz Maskesi İçin Gerekli Malzemeler; 
• Yumurta 
• Zeyitnyağı
• Bal
• Şeker
• Tuz
• Limon
Yapılışı; Küçük bir kasenin içine 1 adet yumurta akı, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı bal, biraz şeker ve tuzu karıştırın. Eğer cildiniz yağlı ise 1 tatlı kaşığı da limon suyu katabilirsiniz. Yumurta akını cildinize sürdüğünüzde kuruyunca gerilir ve rahatsızlık hissi verir. Zeytinyağı katmamızın sebebi bunu önlemek. Hem maskenin ciltte gerilmesini önleyecek hem de besleyerek parlaklık sağlayacak. Şeker ve tuz ise peeling etkisi yaparak ciltteki deriyi yenileyecek. Karışımı elde ettikten sonra temiz bir fondöten fırçasıyla eşit bir miktarda yüzünüze uygulayın. 20-25 dk bekledikten sonra önce ılık, daha sonra soğuk su ile yıkayın. Her zaman ki nemlendiricinizden bir miktar yüzünüze uygulayın. Cildinizdeki yumuşaklığı ve parlaklığı göreceksiniz. Haftada bir uygulayabilirsiniz. Kesinlikle ciltte alerji yapmayan doğal bir maskedir. 
* Gülsuyu doğal bir toniktir. Her akşam uyumadan önce, gülsuyu ile yüzünüzü silerseniz sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.


Mükemmel Saçlar İçin Doğal Saç Maskesi; 

Kuru yıpranmış saçlar neme ihtiyaç duyar. Havaların ısınması ile birlikte güneşin cildimize zarar verdiği gibi saçlara da zarar verir. Özellikle açık renk saçlar daha çok kurur. Cildimiz gibi saçımızın da özel bir bakıma ihtiyacı vardır. Kullandığımız şampuanı saçımıza uygun seçmeli ve saç kremi ile şampuanı ayrı kullanmalıyız. Saç kremli şampuan kullanmamız saçların dökülmesine neden olur. Haftada bir veya 15 günde bir yapabileceğimiz bu bakım, sağlıklı ve parlak saçlara kavuşmamızı sağlayacak. 



Zeyinyağının faydalarını zaten anlatmaya gerek yok. Badem yağı ise besleyici, onarıcı bir yağdır. Cilt çatlaklarından, vücut bakımına kadar bir çok yerde kullanılabilir. Karıştıracağımız bu yağları saç diplerimize ve saç uçlarına uygulayıp, 1 saat bekletmeliyiz. Yemeklerin üzerini kapamak için kullanılan bonelerden başınıza geçirerek yağların bulaşmamasını önleyebilirsiniz. Her zamanki saçınıza uygun şampuanınızla birkaç kez yıkayın. Ayrıca saçlarınızı sıcak değil soğuk suda durularsanız daha parlak olduğunu farkedeceksiniz. Çünkü soğuk su, nemi saça hapseder. Saç dökülmesi veya saçının gür olmasını isteyenler ise, 1 tatlı kaşığı badem yağını şampuanınızın içine döküp çalkalayın. Her kullanımda çalkalayarak kullanın. Erkeklerinde uygulayacağı bu yöntem en pratik yöntemdir. Maske ile uğraşmak istemeyenler için faydalı bir kolaylıktır. Umarım bu bilgiler sizin de işinize yarar ve memnun kalırsınız. Sağlıklı günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder